4 redenen waarom je wel moet kiezen voor een overkapping

Ben jij aan het twijfelen over een overkapping? Dan geven wij je in dit artikel 4 reden waarom je wel zou moeten kiezen voor een houten overkapping. Wanneer je een overkapping bouwt, wil je natuurlijk genieten van alle voordelen die het te bieden heeft. Gelukkig heeft een overkapping veel te bieden: het beschermt en geeft jarenlang plezier. 

1. Haal binnen naar buiten 

Een van de meeste voorkomende redenen waarom mensen kiezen voor een overkapping; je kunt altijd genieten van je tuin! Of het nu regent, de felle zon schijnt of het avond is: de overkapping zorgt voor een aangename plek. Niet alleen je tuinmeubelen, maar ook jij bent beschermd tegen de weersinvloeden. Om het totaalplaatje af te maken, raden we aan om je overkapping te combineren met zijwanden die open kunnen. Wanneer het in ze zomer te heet wordt onder de overkapping, kunnen de zijkanten open waardoor er wat wind doorheen kan komen. In de winter zorgen de wanden er juist voor dat de warmte onder de overkapping blijft hangen. 

2.Beschermt uw tuinmeubelen tegen alle weersinvloeden

Heb jij mooie tuinmeubelen? Dan wil je natuurlijk dat deze langer dan één seizoen meegaan. Helaas kunnen de diverse weersinvloeden je tuinmeubelen beschadigen. Zonnestralen kunnen bijvoorbeeld je houten tafel verkleuren. En door te veel regen kan er groene aanslag op je loungeset ontstaan. Dit is natuurlijk hartstikke zonde van je tuinmeubelen. Een goede overkapping zorgt ervoor dat je kostbare tuinmeubelen worden beschermd. 

3.Voldoende schaduw in de zomer

Wanneer het hartje zomer is, kun je het beste UV-straling ontwijken. Het is soms wel lekker, maar teveel zon kan risico’s met zich meenemen. Veel zon is erg slecht voor je huid en de rest van je gezondheid. Daarnaast is de kans op een zonnesteek heel groot wanneer je uren in de zon zit. Het dak van de overkapping houdt de zon tegen. 

4.Overkappingen hebben een hoge duurzaamheid

Natuurlijk is het afhankelijk van wat voor materiaalgebruik, maar over het algemeen gaan overkappingen jarenlang mee. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor douglas overkapping. Deze zijn erg sterk en goed bestand tegen diverse weersinvloeden. Dat maakt de overkapping een nog betere investering!

Wij hopen dat deze vier voordelen ervoor hebben gezorgd dat je twijfel over de aanschaf van een overkapping is verminderd. Bekijk welke materialen jij het mooist bij de tuin vindt passen. Wie weet geniet jij binnenkort het hele jaar door van jouw mooie tuin.