Alle voordelen van keramische tegels

Alle voordelen van keramische tegels

Op zoek naar een nieuwe vloer? Misschien weet je al precies wat je wil, een houten vloer in een vissengraat patroon. Misschien twijfel je nog en sta je open voor een tegelvloer. Wat nou als je het beste van beide werelden kunt krijgen. Ik deel graag wat meer over de vele voordelen van keramische tegels.

Veel verschillende looks

Een tegelvloer hoeft er helemaal niet uit te zien als een klassieke tegelvloer. Als dit wel de look is waar je voor wil gaan kan dit natuurlijk. Maar er is nog zo veel meer mogelijk met keramische tegels. Ceramica Vloeren laat dit zien met een aanbod van keramische tegels in marmerlook, betonlook en zelfs houtlook! Dus ook een houten vissengraatvloer is te maken met keramische tegels, maar dan met alle andere voordelen van keramische tegels. Daarnaast zijn keramische tegels niet alleen te gebruiken op de vloer maar ook als wandtegels. Een mooie marmeren wand in de badkamer of als eye catcher in de douche is dus ook mogelijk met keramische tegels.

Duurzaam en perfect bij vloerverwarming

Keramische tegels zijn een erg duurzame keuze. Dit komt omdat ze een erg lange levensduur hebben en geen schadelijke stoffen bevatten. Doordat ze vrij zijn van schadelijke stoffen hebben ze een goede milieuprestatie en is het geen vervuilend materiaal. Daarnaast zijn keramische tegels en perfecte match met vloerverwarming. Vloerverwarming wordt vaak gebruikt als duurzame manier van verwarmen. Door de manier waarom de warmte wordt verspreid met vloerverwarming, voel je eerder effect en kost het minder energie om een ruimte te verwarmen.

Waterbestendig en krasvast

Keramische tegels zijn tegen enorm veel dingen bestand. Zo zijn ze waterbestendig, kras- en slijtvast, niet brandbaar, kleur- en lichtecht en weinig vlekgevoelig. Dit materiaal is enorm stevig en zal niet snel beschadigen. Ook is het makkelijk schoon te houden. Al laat je een hele fles rode wijn vallen, je kun dit gemakkelijk opruimen en opdweilen en hoeft je nergens zorgen over te maken.