BENG–berekeningen

Soms is het nodig dat er een BENG-berekening wordt gemaakt. Bijvoorbeeld om een omgevingsvergunning aan te vragen. Veel mensen vragen zich af wat een BENG-berekening is en of je die zelf kunt maken? Om een BENG-berekening te kunnen maken, is er een gecertificeerd bedrijf nodig. Zowel voor de vergunningsfase als voor de oplevering. Deze berekening maken is dus niet voor iedereen weggelegd. Het is ook zeker verstandig dat deze eisen aan de berekening worden gesteld. Tenslotte wil je graag weten hoe het werkelijk zit. De BENG-berekening laat zien wat de energieprestatie van een woning of een utiliteitsgebouw zijn en dit moet volgens bepaalde normen worden berekend en weergegeven.

Gecertificeerd bedrijf

DuraPlus is een onafhankelijk duurzaam adviesbureau wat gecertificeerd is om deze BENG-berekening te maken. De BENG-berekeningen door DuraPlus opgesteld, zijn volledig legitiem. DuraPlus mag niet alleen de berekeningen opstellen, maar zij mogen de BENG-berekening ook afmelden. Ook dit mag namelijk alleen door een gecertificeerd bedrijf worden gedaan. Het is dus prettig dat alle fases van de BENG-berekeningen bij DuraPlus doorlopen kunnen worden onder het deskundige advies van een onafhankelijke organisatie.

Wat is de BENG-berekening

De BENG-berekening is vanaf januari 2021 verplicht voor de vergunningsaanvraag van nieuwbouw. Dit geldt zowel bij woningen als bij utiliteitsgebouwen. Met de BENG-berekening is de EPC-berekening komen te vervallen. BENG staat voor ‘Bijna Energie Neutrale Gebouwen’. De BENG-berekeningen bestaan uit vier verschillende indicatoren, namelijk:

*BENG 1: Dit geeft de maximale energiebehoefte in kWh per m2 gebruiksoppervlak per jaar aan

*BENG 2: Dit staat voor het maximale primaire fossiele energiegebruik in kWh per m2 gebruiksoppervlak per jaar

*BENG 3: Dit geeft het minimale aandeel hernieuwbare energie in procenten aan

*TOjuli: Dit staat voor het beperken van het risico op oververhitting nieuwbouwwoningen

De deskundige service van DuraPlus

Door de BENG-berekeningen door DuraPlus uit te laten voeren, weet je zeker dat de juiste regels en normen worden gevolgd. Een deskundige zal een locatiebezoek uitvoeren en advies uitbrengen. Ook als het gaat om de uitkomsten en de toepassing van de installatietechniek zal DuraPlus hierin adviseren. DuraPlus zorgt ook voor de registratie en de afmelding, net zoals het afgeven van het energielabel. Als je meer informatie wilt over de BENG-berekeningen door DuraPlus, neem gerust vrijblijvend contact op. Gelijk een offerte aanvragen is ook een optie. DuraPlus staat voor duurzaamheid, maar ook voor service, snelheid en transparantie.