Zo kies je de juiste bestrating voor jouw tuin

Het is belangrijk om de kleur van de bestrating af te stemmen op de kleuren van de rest van je tuin. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor grijze tegels als je veel groen in je tuin hebt, maar is een warmere kleur zoals rood of oranje juist weer mooi bij een tuin met veel bloemen.

Denk na over de grootte en vorm van de stenen

Ook de grootte en vorm van de stenen zijn belangrijk. Heb je een kleine tuin? Dan kun je het beste kiezen voor kleinere stenen. Deze maken de tuin optisch groter. Heb je juist een grote tuin? Dan kun je experimenteren met verschillende maten en vormen. Er zijn sowieso veel verschillende opties en mogelijkheden voor iedere tuin. Je kunt het ook overlaten aan een expert die kan kijken wat het beste is en het beste past specifiek voor jouw tuin. Zo kun je hele creatieve ideeën krijgen. 

Houd rekening met de functie van de bestrating

Ga je de bestrating vooral gebruiken om op te lopen, of wil je er ook tuinmeubels op plaatsen? Als je ook tuinmeubels op de bestrating wilt plaatsen, is het belangrijk dat de bestrating niet te ruw is. Hierdoor kunnen er namelijk krassen ontstaan op je meubels.

Bedenk wat voor sfeer je wilt creëren

Wil je een moderne sfeer creëren in je tuin, of juist een meer natuurlijke uitstraling? Dit heeft invloed op de keuze van de bestrating. Zo passen strakke tegels goed bij een moderne tuin, terwijl natuurlijke stenen weer mooi zijn bij een meer natuurlijke tuin. Met deze tips kun je de juiste (sier)bestrating kiezen voor jouw tuin. 

Vergeet ook niet om te kijken naar de kwaliteit van de bestrating. Kies altijd voor goede kwaliteit, zodat je er lang plezier van hebt. BouwmaterialenKopen.com biedt een ruim assortiment aan bestratingsmogelijkheden van goede kwaliteit, die je tuin helemaal afmaken.