Hoe jij jouw trampoline weer als nieuw maakt

Hoe jij jouw trampoline weer als nieuw maakt

Omdat een trampoline te maken krijgt met enorme krachten tijdens het springen en blootgesteld wordt aan langdurige Uv-straling van de zon slijten bepaalde onderdelen van de trampoline sneller. Om de veiligheid tijdens het springen te kunnen waarborgen is het belangrijk om jouw trampoline goed te onderhouden en klaar te maken voor een nieuw seizoen vol springplezier.

Een goede trampoline rand voorkomt contact met de veren

De trampolinerand is een van de belangrijkste onderdelen van een trampoline. De rand voorkomt direct contact met de veren tijdens het springen. De veren rekken uit tijdens belasting. Zonder een trampolinerand kan de huid tussen de veren komen wat vervelende verwondingen tot gevolg kan hebben. Door het contact met de veren en stress slijt een trampolinerand als een van de eerste onderdelen. Vervang de rand dus tijdig! Zorg ervoor dat de rand breed genoeg is zodat hij de hele opening vanaf e springmat tot aan het frame bedekt. Kies bij voorkeur voor een trampolinerand met klittenband of elastiekbevestiging.

Waar een goed veiligheidsnet aan moet voldoen

Een trampoline net zorgt voor een stuk extra veiligheid. Een veiligheidsnet is zeker aan te raden bij beginnende springers en jonge kinderen. Het voorkomt dat je zomaar van de trampoline kunt vallen als je per ongelijk een keer misspringt. Een goed trampoline net is gemaakt van Mesh, 150 tot 180 cm hoog en heeft een stevige bevestigingsmethode. Ook moet een goed veiligheidsnet een stevige ritssluiting hebben die aan beide kanten te openen is. Kies altijd voor een trampoline net met het juiste aantal paal-bevestigingsgaten als dat jouw trampoline heeft.

Hangt jouw springmat er ook zo slapjes bij?

Naast de trampolinerand en het veiligheidsnet krijgen ook de veren en springmat te maken met enorme krachten en verschillende weersomstandigheden. Na verloop van tijd verliest de springmat in elasticiteit en treedt er metaalmoeheid toe in de veren. Een slap gespannen springmat zorgt uiteindelijk voor scheuren in de mat en voor extra belasting op het frame. Omdat de veren de krachten niet meer aankunnen vangt het frame de extra krachten op. Vervang de veren en springmat altijd tegelijkertijd. Je meet de juiste lengte voor jouw trampolineveren op in ontspannen conditie.