Hoe kies ik een energieleverancier?

In Nederland zijn er 47 energieleveranciers op de markt. Voor je ketel maakt het niet uit van wie het gas is dat door de leiding stroomt. Het product is namelijk bij alle leverancier identiek. Wel verschillen de leveranciers op andere vlakken. De vier pijlers om een energieleverancier te kiezen zijn: prijs, duurzaamheid, vooruitstrevendheid en betrouwbaarheid 

Prijs 

Prijs is uiteraard de eerste pijler. Niemand wil een dief van zijn eigen portemonnee zijn. Als je veel verbruik hebt kan je goedkoper uit zijn zelfs al is het tarief maar een paar cent lager. Je kan via prijsvergelijkers makkelijk vinden welke leverancier voor jou de goedkoopste is. Staar je alleen niet blind op de prijs want er zijn nog drie andere pijlers.  

Duurzaamheid  

Duurzaamheid is zeker een belangrijk punt bij het kiezen van een energieleverancier. Als consument kan je zelf weinig doen om de energiemarkt te verduurzamen. Echter kan je wel de leveranciers steunen die investeren in duurzame energie. Veel energieleveranciers hebben al groene stroom van grote windmolenparken. Enkele leveranciers hebben het milieu kapotmakende aardgas al ingeleverd voor duurzaam gas. Kiezen voor deze leveranciers is dus het beste voor het milieu. 

Vooruitstrevendheid 

Veel leveranciers hebben al een app ontwikkeld waarop je het verbruik in kan zien. Lees de reviews om te zien welke app best werkt de nieuwste snufjes heeft. Kies dan voor een leverancier die veel innoveert zodat je weet dat jij meegaat met de laatste ontwikkelingen.  

Klantenservice 

De energiemarkt is best ingewikkeld en als er wat fout gaat dan wil je terecht kunnen bij een goede klantenservice. Niets is zo vervelend als een klantenservice die niet goed bereikbaar is of dat een probleem niet goed wordt opgelost. Lees daarom altijd de reviews van mensen over de klantenservice. Zo weet je of je goed geholpen gaat worden mocht je ze een keer nodig hebben.