Hulp bij het kiezen van een nieuwe bank

Hulp bij het kiezen van een nieuwe bank

Banken, sofa’s, zetels, zitmeubels, de blikvanger van je woonkamer. Een bank is misschien wel het meest opvallende meubel in je woonruimte. Het kan daarom erg lastig zijn om hier een keuze in te maken. Daarom bieden wij graag wat hulp bij deze keuze.

Bepaal je stijl

De eerste stap en eerste tip is om je stijl te bepalen. Wat is de huidige stijl in je woonkamer? Ga je die behouden of wil je juist iets heel anders gaan doen? Ga inspiratie op doen op blogs en social media. Je zult dan steeds meer merken dat er een stijl is die er iets meer voor je uitspringt dan anderen. Denk tijdens deze stap ook na over jouw leefstijl. Zit je graag actief of onderuitgezakt, houd je van harde of zachte kussens? Heb je vaak bezoek over de vloer en wil je een grote bank, of heb je niet veel ruimte en zoek je iets knus?

Maak een moodboard

Verzamel al je favoriete inspiratie op een moodboard. Dit hoeven niet alleen afbeeldingen te zijn van banken maar mogen over de algehele stijl gaan die je al hebt en wil complimenteren, of over de gewenste stijl die je wil gaan creëren. Door alles van de gewenste stijl bij elkaar te plaatsen wordt vanzelf steeds duidelijker welke zetel hier wel en niet bij past. Misschien wordt het zo meteen duidelijk wel model of welke kleur je het liefst wil. Op deze manier kun je gericht gaan zoeken en kom je niet thuis met een bank die eigenlijk niet precies is wat je wil.

Kies een inspirerende winkel

Als je toch nog iets breder georiënteerd bent en nog geen vaste stijl en kleur hebt kan het ook helpen om een inspirerende winkel of webshop te kiezen. Let op extra services zoals gratis verzending en laagste prijsgarantie die het hele proces wat fijner maken. Daarvoor raden wij Deba Meubelen aan. Zij bieden dit en meer. Zij bieden zelfs vlekkengarantie!