Multiplex

Wat is Multiplex?


Multiplex bestaat uit meerdere houtfineerlagen.
Dit plaatmateriaal is multifunctioneel en wordt veelal toegepast als constructieplaat. Daarnaast zijn deze platen ook zeer geschikt voor decoratieve doeleinden. Voor zowel binnen- als buitentoepassingen zijn er verschillende soorten, afmetingen en diktes.
De volgende soorten Multiplex worden het vaakst gebruikt: Populieren, Okoumé en Hardhout.


Populieren


Populierenhout is een houtsoort die licht van kleur én licht van gewicht is.
Dit maakt het een makkelijk te verwerken houtsoort. Populierenhout wordt vaak gebruikt voor het vervaardigen van plaatmateriaal, zoals Betonplex en Multiplex platen.
Het hout is niet bestand tegen vocht en beschikt dan ook over duurzaamheidsklasse 5.
Dit houdt in dat dit hout niet geschikt is om onbehandeld buiten toe te passen.


Okoumé


Okoumé hout kent een grote variatie in kleur, vanwege de verschillende grondsoorten waar de bomen op groeien. De kleur van de kern van deze houtsoort varieert van licht grijs roze tot rossig bruin. Het spint, het deel dat zich tussen de kern en de bast bevindt, heeft een grijswitte kleur. Voordelen van Okoumé hout zijn:

• Het relatief lichte gewicht.

• De fijne structuur.

• De goede prijs-kwaliteitverhouding.


Hardhout


Multiplex van hardhout is een plaatsoort die voor veel toepassingen gebruikt kan worden en die, afhankelijk van de verlijming, binnen of beperkt buiten toegepast kan worden.
Zo zijn er interieur verlijmde multiplex platen verkrijgbaar die speciaal geschikt zijn voor binnen gebruik. Als je de platen nodig hebt voor beschutte buitentoepassingen, dan kies je voor exterieur verlijmd multiplex. Exterieur multiplex wordt ook wel watervast multiplex genoemd en is vanwege de WBP-verlijming in beperkte mate bestand tegen vocht. Ook is hardhout een gemakkelijk te bewerken houtsoort en bovendien is deze erg sterk. Hierdoor gaan deze multiplex platen lang mee; mits goed onderhouden bij beschut buitengebruik ongeveer 20 jaar en bij binnen gebruik zelfs zo’n 30 jaar.


Multiplex kopen bij Sleiderink


Nu je meer informatie hebt over Multiplex is het tijd om te bestellen.
Bij Sleiderink vind je gegarandeerd de platen die je nodig hebt voor jouw project.
Mocht je behoefte hebben aan advies dan kan je contact opnemen met de productspecialisten van Sleiderink. Zij staan op werkdagen klaar om al jouw vragen te beantwoorden. Bestel Multiplex nu voordelig via de website van Sleiderink!