Styling tips voor een landelijke woonkamer

Een landelijk interieur brengt de rust en de sfeer van het platteland terug in jouw woonkamer. Het heet ook wel een rustieke interieur stijl. Om een landelijke woonkamer te creëren is het essentieel om de juiste kleuren en materialen te gebruiken. In de woonkamer staan lichte muren in combinatie met een ander kleur behang heel mooi. Ook warme kleuren zoals bruin, beige en zand kleuren versterken het landelijke gevoel.

Vloer

De vloer in de woonkamer is een groot onderdeel van je landelijke interieur. Een houten vloer kan de rustieke sfeer vergroten. Tegenwoordig zijn er veel manieren om op een goedkopere manier een vloer te leggen. Zoals pvc-vloeren in de houtlook. Hiermee lijkt het alsof er hout in de woonkamer ligt, terwijl PVC veel goedkoper is dan echt hout. Wanneer je wilt dat de woonkamer langer lijkt, moet je de planken in de lengte leggen. Wanneer de planken in de breedte liggen, lijkt de woonkamer uiteraard breder

Zetels

De zetel is ook erg belangrijk in de woonkamer. Bij het uitzoeken van een bank is het is het goed om voor zacht en comfort te gaan. Decoreer de bank met plaids en vachten die kenmerkend zijn voor landelijke stijl. Zachte stoffen zoals wol en velvet passen ook goed bij een landelijk interieur. Evenals een schapenvacht of een geweven vloerkleed.

Tafel

Combineer deze zachtheid van de bank juist met een robuuste of houten tafel. Een houten tafel met een zwarte metalen poten is trendy en past perfect bij deze stijl. Je kan kiezen voor een grotere tafel of meerdere kleine bijzet tafels. Bij een landelijke stijl past over het algemeen veel accessoires. Zoals kaarsen en boeken. Dit geld ook voor kasten. Kies een robuuste kast als eyecatcher van de woonkamer.

Kleur

Behalve zand en aardetinten kan je ook een kleur kiezen om eruit te laten springen. Denk aan paars of lichtroze. Hiermee behoud je de landelijke stijl maar toch meer een trendy touch.