Wat voor effect heeft het updaten van je huis op je inboedelverzekering?

Het was weer zo ver. Je zat heel de zondagmiddag op de bank te lezen over de nieuwe interieurtrends van 2021. Terwijl je de kamer in keek dacht je: “dit moet echt weer even anders”. Je zoekt voor inspiratie op Pinterest en weet al snel hoe je je nieuwe inrichting wilt hebben. Hop, een afspraak maken bij de woonboulevard in de stad om jouw plannen te bespreken en de leukste spulletjes uit te zoeken. Na een aantal weken komt je nieuwe meubilair binnen en kijk je vol trots naar het resultaat. Je weet dat je iets vergeten bent, maar wat is dat nou? Ja, je moet je inboedelverzekering nog aanpassen!

Waarom moet ik mijn inboedelverzekering aanpassen?

Wanneer je jouw huis een make-over hebt gegeven, is de kans groot dat je nieuwe inboedel meer waard is dat het oude. Je inboedel betrekt alle meubels en andere spullen die niet aan je huis vastzitten, en dat is best veel! Denk aan alle elektronica, kunst, sieraden en accessoires waarmee je jouw woning Instagram-perfect hebt gemaakt. Wanneer er schade is door brand, inbraak of diefstal wil je dat deze spullen gedekt worden. Zorg er dus voor dat je de aanpassingen aan je interieur door geeft aan de verzekeraar zodat je niet onderverzekerd bent.

Inboedelverzekering opnieuw bekijken en vergelijken

Je vraagt je af, moet ik enkel de aanpassingen doorgeven of zal ik ook mijn inboedelverzekering opnieuw vergelijken? Een van de trends die je voorbij zag komen op de zondagmiddag, was het statement stuk. Nou, die heb jij dus ook aangeschaft en de waarde hiervan ligt aan de hoge kant. Stel je voor je stoot jouw dure statement vaas per ongeluk om, dan is deze enkel gedekt bij een allriskverzekering. Het is dus altijd verstandig om opnieuw te kijken naar wat je gedekt wilt hebben, zo weet je precies waar je aan toe bent!