Wat is een schaartrap en wat zijn de voordelen?

Een schaartrap is een vlizotrap of beter bekend als zoldertrap. Maar wat is nou zo’n trap? Hoe ziet hij er uit? In welke omstandigheden wordt deze het best gebruikt? In deze blog komt u veel te weten over deze trap. We bespreken de verschillende schaartrappen die Zoldertrapshop.be u heeft te bieden. We bespreken ook uit welk materiaal deze trap bestaat en wat de voordelen zijn.

Voordelen van de schaartap

De schaartrappen van de zoldertrapshop zijn veilig in gebruik en gemakkelijk te monteren. Ze hebben een perfect gebruikscomfort en hebben geen extra opbergruimte of zwenkruimte nodig. Ze nemen minder ruimte in doordat ze ingeklapt kunnen worden. Ideaal dus voor kleinere ruimtes.

De uit aluminium gemaakte schaartrappen zijn superlicht en eenvoudig te bedienen, deze zijn ook uiterst stabiel en gemakkelijk te gebruiken. De elektrische trap is trap met een afstandsbediening te bedienen, waardoor het nog eenvoudiger wordt om deze te bedienen.

Soorten schaartrappen

Zoldertrapshop.be biedt u momenteel 5 categorieën schaartrappen, waarbij sommige nog meerdere varianten hebben. Deze trappen kunnen naar wens ook op maat gemaakt worden.

De eerste is de ecco, dit is een prijsvriendelijke trap. Deze is reeds voorgemonteerd met WDL en heeft voorgeboorde gaten waardoor het voldoet aan de nieuwe normen wat betreft energie efficiëntie. Het kan ook eenvoudig gemonteerd worden en het is van duurzame kwaliteit.

De exclusief is de tweede optie. Dit is een erg comfortabele trap, dankzij zijn thermisch luik. Het  is ook elektrisch te verkrijgen zodat u de zoldertrap nog makkelijker kan bedienen.

De Piccolo en de Junior zijn 2 schaartrappen die snel en eenvoudig te monteren zijn. De junior is een prijsgunstige oplossing bij renovatie. De Piccolo daarentegen is de ideale trap als u een kleine trapkast wilt.

Waarvoor is de schaartrap geschikt?

Deze trap neemt weinig ruimte in beslag waardoor u ruimte kan besparen in de kamer eronder. Het is een trap die minder vaak wordt gebruikt, maar blijft wel ideaal voor een opbergruimte.